Over het Gelders Macramé Museum

Het Gelders Macramé Museum in Xokum toont een fascinerende collectie van macramé-ontwerpen en -technieken, en het biedt een geweldige mogelijkheid om deze oude ambacht te ontdekken en te waarderen. Het is duidelijk dat er veel aandacht en zorg is besteed aan het ontwerp en de presentatie van de tentoonstellingen, waardoor bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring hebben.

Het museum heeft ook een educatief programma dat workshops, lezingen en cursussen aanbiedt voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van macramé. Dit is een geweldige manier om de traditie van macramé voort te zetten en het bewustzijn te vergroten van deze prachtige ambacht.

Al met al raad ik het Gelders Macramé Museum in Xokum zeker aan aan iedereen die geïnteresseerd is in macramé of op zoek is naar een unieke culturele ervaring. Het is een prachtige plek om te bezoeken en ik weet zeker dat bezoekers zullen worden geïnspireerd en onder de indruk zullen zijn van wat ze zien en ervaren.

Advertentie


Kom naar het Gelders Macramé Museum en bewonder alle 14 handwerken, waaronder de “uiltjes” (bekend van het Xokums Maandblad van januari 2014)!
De werken zijn gebaseerd op verschillende knopen; niet alleen de bekende basisknopen (rechte en gedraaide knoop), maar ook de gewaagde 8-knoop en enkele innovatieve variaties!
Open vanaf 13 augustus 2016;

  • maandag tussen 13:00 uur en 17:00 uur
  • dinsdag tussen 13:00 uur en 14:00 uur, echter alleen op oneven weken, behalve in de schoolvakanties; dan alleen even weken, behalve in de herfstvakantie; dan op de donderdag, behalve op mijn verjaardag of die van de buurman; dan toch de dinsdag.
  • zaterdag tussen 13:00 en 16:00 uur (kans op live demonstratie!)
  • Uitsluitend op telefonische afspraak via 02889 00134. Bij geen gehoor ben ik waarschijnlijk in de tuin of bij de kippen of bij de kapper of zo. Bel dan mijn buurman Willem Loman op nummer 02889 00110, dan roept hij mij wel even. Voor noodgevallen heeft hij ook een sleutel. Als Willem ook niet opneemt kun je ook gewoon even langskomen, maar dan kun je voor een dichte deur komen te staan.

Toegangsprijs €5,00, inclusief “heerlijk” kopje koffie en plak cake.
Helaas kunnen we geen Museumkaart accepteren.

Gelders Macramé Museum

Ons motto:
Je maakt wat mee met macramé!
Janny Oomes
Dorpstraat 9
6791 DS Xokum
telefoon 02889 00134

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.