Over duikvereniging “Luctor et Submergo”

De Xokumse duikvereniging “Luctor et Submergo” is een actieve en gepassioneerde groep duikers die zich richt op het promoten van de duiksport en het behoud van de onderwaterwereld. De naam “Luctor et Submergo” betekent letterlijk “ik worstel en zink” en is afkomstig van de Latijnse uitdrukking “Luctor en Emergo” (“ik worstel en kom boven”) die vaak wordt gebruikt in de marine.

Duikvereniging "Luctor et Submergo" - Xokum

De vereniging organiseert regelmatig duiktrips naar verschillende locaties in de regio en daarbuiten. Dit stelt de leden in staat om nieuwe en spannende duikervaringen op te doen en de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Bovendien worden er ook duikcursussen gegeven door ervaren duikinstructeurs, waardoor beginners en gevorderden hun vaardigheden kunnen verbeteren en hun kennis kunnen vergroten.

Wat opvalt aan deze duikvereniging is de sterke nadruk op veiligheid en verantwoordelijkheid. Leden worden gestimuleerd om zich aan de regels te houden en zich bewust te zijn van hun eigen vaardigheden en grenzen. Dit draagt bij aan een positieve en veilige duikervaring voor alle betrokkenen.

Daarnaast heeft de vereniging ook een sterke betrokkenheid bij het behoud van de onderwaterwereld. Leden worden aangemoedigd om duurzaam te duiken en om zich bewust te zijn van hun impact op het milieu. De vereniging werkt ook samen met lokale organisaties en autoriteiten om de zeeën en oceanen te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Al met al kan ik concluderen dat de Xokumse duikvereniging “Luctor et Submergo” een zeer positieve en gepassioneerde organisatie is die de duiksport promoot en het behoud van de onderwaterwereld hoog in het vaandel heeft staan. Hun sterke nadruk op veiligheid, verantwoordelijkheid en duurzaamheid maakt hen een geweldige keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in de duiksport en het behoud van de natuurlijke wereld.

Advertentie

Onze duikschool ligt dicht bij de Xokumse Plassen, waar u al duikend brasem, snoek, baars, een WC-pot en een oude Amerikaanse schoolbus kunt zien.
Geschikt voor beginners en gevorderden. Nieuwkomers kunnen bij ons een PADI open water diver opleiding volgen.

Duikschool “Luctor Et Submergo”

Dieper dan bij onze school kunt u niet zinken.

Dorpstraat 75
6791 DS Xokum
telefoon 02889 00206

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.